BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ’NİN 19 MAYIS MESAJI

Yazdır / Tarih: 2023-05-19
BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ’NİN 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN EKİNCİ; “19 MAYIS’TA MİLLİ MÜCADELENİN İLK ADIMI ATILDI”

Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ekinci yayınladığı mesajda, müreffeh yarınların teminatı gençlerin ümit vadettiğini söyledi.

Başkan Ekinci, tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs’ın özgürlüğe karşı yapılan işgale karşı mücadelenin ilk adımları olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ekinci; “19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi ile millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Milli Mücadeleyi resmen ve fiilen başlamasına atılan büyük adımın 104. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Bu büyük sorumluluğu dünden bugüne taşıyan gençlerimize ülkemizi hep birlikte daha güzel günlere taşımak için gayret edeceklerine inancımız tamdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Bu durum gençlere olan güveni gösteriyor. Gençlerimiz de milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çalışkan ve üretkenlikleri ile bu görevi layıkla üstleneceklerine şüphemiz yok. Bu bilinçle birey olarak kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu tarihi günü bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz, kahraman gazilerimizi saygı ile anıyorum.” dedi.