Menu

Aile Danışmalığı Hizmeti

Herkesin dinlenilmeye ihtiyacı vardır. Özel eğitimli aile danışmanlarımız sizleri dinliyor.

Ailenin ve aile bireylerinin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla, bireylerin aile içi ilişkileri, toplumsal yaşama uyumları ve ailenin her türlü işlevinin yerine getirilmesiyle ilgili sorunları önleme ve çözme kapasitelerini geliştirmek birincil amaçtır. Görevli kadromuz bireylere ya da gruplara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehabilite edici tüm program ve çalışmaları yaparak meslekleriyle ilgili konularda Aile Danışmanı’na destek olacaklardır.

Aile Danışmanlığı Hizmeti’nden kimler yararlanabilir?
Aile Danışmanlığı Hizmeti’nden Sorgun'da ikamet eden herkes yararlanabilirler.

Başvurular nasıl yapılmalıdır?
Hizmetlerimizden yararlanmak için 0354 415 12 36 numaralı telefonu arayarak 143 dahili hattan randevu alabilirsiniz.

Adres: Sorgun Belediyesi Başkanlık Binası 1. kat.


Aile Danışmanı, başvuran kişilere; bayram ve resmi tatiller hariç, mesai gün ve saatleri içinde ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Gizlilik Esas: Aile Danışmanlığı Hizmeti’nden yararlanmak isteyen kişilerin kimlik bilgileri üçüncü şahıslara verilmez. Terapilerde yapılan kişisel görüşmelerin içeriği gizlilik ilkesine tabidir.

Ücretsiz Aile Danışmanlığı Hizmeti’nin amacı nedir?
Aile Danışmanlığı Hizmeti, aile içi iletişimi ve aile bireyleri arasında empati, saygı, sevgi, güven ve uyumu arttırmak yoluyla erdemli ve güçlü bir toplum yaratmanın gereği olan "sağlıklı aile" yapısına katkıda bulunur.

Aile Danışmanlığı kapsamındaki başlıca konular nelerdir?

Evlilik öncesi ve evliliğe hazırlık sürecinde çıkabilecek problemler
• Eşler arası uyumsuzluk ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunlar
• Boşanma (öncesi ve sonrası)
• Boşanma sürecinde çocuklara yaklaşım
• Aile içi şiddet


Aile Danışmanı ne yapar?
Aile Danışmanı, aile bireyleriyle tek tek ya da bir arada görüşerek;
• Evliliğe hazırlık terapisi
• Evlilik ve çift terapisi
• Boşanma sürecinde ya da sonrasında çiftlerin çocuklarına yönelik psikolojik destek vermek, kişinin kendiyle iç iletişimini sağlıklı bir düzene oturtmasına yardımcı olmak, bireylerin duygu ve düşüncelerini daha açık ifade etmesine yardımcı olmak vb. konular için diğer psikologlarla beraber bireysel terapiler uygular.


Aile Danışmanı’nın mesleki nitelikleri nelerdir?
İlgili yönetmeliklerde Aile Danışmanı “Çocuk gelişimi, sosyoloji, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp alanlarından birinde en az 4 yıllık lisans düzeyinde eğitimi tamamlamış olmasının yanı sıra, en az 100 saati teorik olmak üzere aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamlamış olması gerekir.” diye tarif edilmiştir.

Bu proje kapsamında 25 saat “temel danışmanlık becerileri eğitimi” ve 140 saati “İleri Aile Danışmanlığı” olmak üzere toplam 340 saat (270 saati teorik) Aile Danışmanlığı eğitimi almış bir Sosyolog Aile Danışmanı olarak görev yapacaktır.