Sorgun’da "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği

Yazdır / Tarih: 2022-09-30
Sorgun’da "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği

Sorgun Agahefendi Ortaokulu tarafından İçişleri Bakanlığının başlattığı, “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi çerçevesinde "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği düzenlendi.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ve Kaymakam Halil İbrahim Kazar öğrenciler ile birlikte “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi için araç sürücülerine yaya önceliği hakkında broşür dağıttı. "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği çerçevesinde ilk olarak, yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı. Daha sonra etkinliğe katılan protokol ve öğrenciler eşliğinde yaya geçidi kullanılarak karşıya geçildi. Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, yoldan geçen otomobil sürücülerine rozet, broşür ve Türk bayrakları hediye etti. Sürücülerle sohbet eden Başkan Ekinci, yerleşim birimlerinde özellikle yaya önceliğini unutulmadan uygulanması konusunda sürücülere uyarıda bulundu.