Menu

Sorgun’da okul kantinlerinde denetim

Yazdır / Tarih: 2019-09-13
Sorgun’da okul kantinlerinde denetim

Sorgun’da okul kantinlerinde denetim | 13 EYLüL 2019

Sorgun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki okul kantinleri ve okul çevresindeki bakkallarda denetim gerçekleştirdi.

Eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle kantinlerde ve okullara yakın bölgelerdeki market ve bakkallarda  öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak üzere Sorgun Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri sıkı denetimler gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında okul kantinlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı, satılan ürünlerin son kullanma tarihi ve işletmelerin ruhsatları kontrol  edildi. Denetim sırasında okullara açıkta satılan yiyeceklerin cam kaplarda satılması gerektiği, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olması gerektiği, satışı yasak olan yağlı cips ürünlerin ve gazlı içeceklerin satılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

"Çocuklarımızın sağlığı çok önemli" 

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci "Özellikle bu kantinlerimizde ruhsatlı olarak temiz ve hijyenik şartlarda hizmet verilip verilmediğini denetliyoruz. Çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Dolayısıyla satılan ürünlerin gazlı içecekler, yağlı yiyecek olmaması lazım, bunun yanı sıra hijyenik koşullarda bizim için çok önemli, tüm uyarılara rağmen dikkat etmeyen olursa da peyderpey idari para cezalarından kapatma cezalarına kadar gidiyoruz çok şükür ki şuana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık bu konuda özen gösteren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bu denetimleri yıl içinde zaman zaman yapacağız çocuklarımızın sağlığının takipçisiyiz" dedi.

Diğer Haberler