Menu

SORFEST MEST ETTİ

Yazdır / Tarih: 2022-08-19
SORFEST MEST ETTİ

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ki ismi Sorfest olarak değiştirilen festival kapsamında 12’incisi düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri ve ücretsiz halk konserleri vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Festival etkinlikleri kapsamında pehlivanlar er meydanına çıktı. 4 gün süren festivalin ilk organizasyonu 12.’si düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri oldu.

Sorgun Belediyesi tarafından 550 bin m2 alana yaptırılan tabiat parkında başlayan yağlı pahlivan güreşlerine Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Vali Ziya Polat, Sorgun Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci ve çok sayıda protokol katıldı. Mindere çıkan 15 milli sporcunun arasında başpehlivan Ali Gürbüz de yerini aldı.

Düzenlenen güreşte açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, “Sorgun İlçemizde 12.’incisi düzenlenen Yağlı Güreş Festivali düzenlenen törenle başladı. Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci’ye bu festivalde ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci’de, “Geleneksel hale getirdiğimiz, ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl 12.sini gerçekleştirdik. Yağlı pehlivan güreşlerini nesiller boyu aktarma görevini üstlenerek hakkıyla gençlerimize tanıtıyoruz. Pehlivanlar er meydanında güreşirken biz hemşehrilerimizle tek yürek olduk tribünlere sığmadık. Başpehlivanlığı göğüsleyen kıymetli kardeşim Ali Gürbüz’ü tebrik ediyor, katılım gösteren tüm pehlivanlara ve güreş severlere teşekkür ediyorum. Sorgun’umuza yakışır bir gündü. Cuma gününden itibaren SorFest ücretsiz halk konserlerimizle devam edecek” diye konuştu.

  1. GÜN

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sorgun Yaz Festivali (SorFest) halk konserlerinin ilk günü vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Şakir Efendi Şehir Meydanında düzenlenen halk konserlerinin ilk gününde Yozgatlı sanatçılar Arif Şahin ve Murat Balaban sahne aldı. Ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir’inde yer aldığı konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şakir Efendi Şehir Meydanı, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı tıklım tıklım doldu.

Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci sahnede hemşehrilerine seslenerek Sorgun ve bölgenin en büyük festivalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Ekinci, “Kıymetli hemşehrilerim asli görevlerimizi eksiksiz yerine getirmekle birlikte sizlerin sosyal hayatlarını da canlı tutmak ve Sorgunumuzu tüm Türkiye’ye tanıtmak için çalışıyoruz. Daha önceleri yaptığımız şenlikleri genişlettik sizlerin de isteklerine göre şekillendirdik. Çıkardığımız program bizim çok içimize sindi sizlerin de bundan keyif aldığını görmek bizleri mutlu etti. Bugün burada bizimle olan kıymetli sanatçılarımıza ve gönül bağı ile bağlandığımız siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ederim. İyi eğlenceler dilerim” dedi.

Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’nin konuşması sonrasında sahne alan ünlü şarkıcı Tuğçe Kandemir izleyicilerin alkışları ve tezahüratları ile karşılandı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Tuğçe Kandemir izleyicilere şarkıları ile müzik şöleni sundu.

  1. GÜN

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sorgun Yaz Festivali (SorFest) halk konserleri Sorgunluların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Programda konuşan Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, “Kıymetli hemşehrilerim asli görevlerimizi eksiksiz yerine getirmekle birlikte sizlerin sosyal hayatlarını da canlı tutmak ve Sorgunumuzu tüm Türkiye’ye tanıtmak için çalışıyoruz. Daha önceleri yaptığımız şenlikleri genişlettik sizlerin de isteklerine göre şekillendirdik. Çıkardığımız program bizim çok içimize sindi sizlerin de bundan keyif aldığını görmek bizleri mutlu etti. Bugün burada bizimle olan kıymetli sanatçılarımıza ve gönül bağı ile bağlandığımız siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ederim. İyi eğlenceler dilerim” dedi.

Başkan Ekinci, açıklamasının devamında, “MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sayın Sadir Durmaz ve Yozgat Milletvekilimiz Sayın İ. Ethem Sedef ile birlikte düzenlemiş olduğumuz Toplu Açılış ve Konser programını gerçekleştirdik. Binlerce hemşerimizle birlikte ‘Biz Birlikte Sorgunuz’ dedik. Bizlere şarkılarıyla güzel dakikalar yaşatan değerli sanatçılarımız Mustafa Ceceli, Kurtuluş Kuş & Burak Bulut ve Elmas İler ‘i canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİR DURMAZ’IN GELİŞİ İLE TAÇLANDI

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sorfest’in ikinci gününde Toplu açılış töreni düzenlendi.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’nin 2019 ve 2022 yılları arasında Sorgun’da gerçekleştirdiği büyük projelerin açılısı programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yusuf Kutlusoy, Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ve çok sayıda davetli ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci; “Kıymetli hemşehrilerim, şahsıma tevessül edip, Şehr’ül Emin vazifesini verdiğiniz günden beri emanetinizi başımın üzerinden hiç indirmedim.

Sizin teveccühünüz dışında hiçbir heyecana, hevese, hırsa kapılmadım. Ben ve belediyem, tüm çalışmalarımızı toplum yararını gözeterek yapmaktayız. Tüm planlamalarımızı ve bundan sonraki çalışmalarımızı da bu felsefe ile yürütmeye devam edeceğiz. Geçmişte yapılan hizmetlere, atılan temellere saygıyla yaklaşmaktayız. Yapılanların üzerine daha iyisini ekleyerek yürümeye devam edeceğiz.

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci olarak, Sorgun’dan; Sorgunlu olmaktan gurur duyacağınız bir şehir inşa etmeye çalışmaktayım.

Buradan şunu söylemek isterim ki, bizler Sorgun’u herkesin gıpta ile baktığı bir şehir haline getirene kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Cenab-ı Allah teminatımızdır. Kıt imkânlara rağmen, planlarımızdan sapmadan, hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. Bizim sevdamız Sorgundur. Bizim sevdamız Sorgunludur. Sorgun bizim Kızıl Elmamız, Sorgun bizim kırmızıçizgimizdir. Kızıl elmaya ulaşmak için tüm enerjimizle yürümeye devam edeceğiz. Bozkırın ortasından, kuraklıktan, imkânsızlıklardan sıyrılıp hep birlikte yükseleceğiz” dedi.

Yapılan hizmetlerin adil bir paylaşımla herkese eşit şekilde ulaşması için özel çaba harcadıklarını belirten Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, alt yapıda, üst yapıda, çevre düzenlemesinde, sosyal hayatı kolaylaştıracak park, bahçe, dinlenme alanlarının oluşturulmasında merkezden en ücra köşelere kadar her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

2019-2022 yılları arasında yapılan çalışmaları ve projeleri sıralayarak bu projelerin aslında on yıllarca kullanılacak projeler olduğuna değinen Başkan Ekinci şu açıklamalarda bulundu;”. 550 bin metre kare alanı kapsayacak tabiat parkının dahi üç buçuk yıla sığdırılamayacağı gerçeğine rağmen biz, buna ilave, şehrimize Şakir Efendi Şehir Meydanını kazandırdık.

Jeotermal Sera, Tekstil Fabrikası, Hilal Evler, Asfalt Tesisi, Kompost Üretim Tesisi, Şehir Kütüphanesi, Arıtma Tesisi, Güneş Enerji Santrali, SorPark, SorMek, Şehit Kınalı Hasan Üstgeçidi, Başta Dutluk Parkı ve Alparslan Türkeş Parkları olmak üzere birçok park, Delibaş ve Eğriöz derelerinin ıslahı çalışmaları, aş evi, kreş ve gündüz bakım evi, bisiklet yolu üç buçuk yıla sığdırdığımız hizmetlerin bazıları.

Yine bu süre zarfında yenilenen araçlar, dökülen asfaltlar ve alt yapı çalışmaları, daha modernleriyle değiştirilen sokak lambaları bunlarla eş zamanlı yürütüldü. Belediyemiz engelli yavrularımızın, sıcak yuvası, bakıma muhtaç yaşlı büyüklerimizin sıcak çorbası oldu, olmaya devam ediyor. Ben, belediye başkanınız olarak, kimsenin zenginliğine fakirliğine bakmıyorum. Belediyemiz kimin neye ihtiyacı varsa onunla ilgileniyor. Bizler insanların kimliğiyle değil ihtiyacının aciliyeti ile ilgileniyoruz.

Mesela bu konserleri tertip ederken genç kardeşlerimizin ve gurbetçilerimizin ihtiyacına cevap vermeyi amaçladık. İnşaat fuarı inşaatçılarımız içindi. Kitap fuarına katılan birçok değerli yazar ve konuşmacının imzalı kitapları evlerimizdeki kütüphanelerimizde yerini aldı. Hanım efendiler kendi evlerinde, hilal evlerde üretilen el ürünlerini yine bu meydan da sergiledi ve satışa sundu. Tüm çabamız yaşadığımız şehri hak ettiğiniz güzelliğe kavuşturmak, mutlu, huzurlu ve yaşam standartları yüksek bir Sorgun inşa etmek. Sizlerin desteği ve dualarınızla hayali kurduğumuz Sorgun’a her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci’nin yaptığı çalışmalardan gurur duyduğunu dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz” MHP olarak vatan sevgisini millete hizmet etmenin başında görürüz ve belediyelerimizde bunu en güzel şekilde hayata geçiriyor. Sorgun Belediyemiz bizleri gururlandırmakta ve güzel projeleri hayata geçirmektedir. Festivalimizin ve toplu açılış programında hayata geçirilen projelerin hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef yaptığı konuşmada;  “Sorgunumuza değer katan onlarca hizmet ve bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Sorgun Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci ve  ekibini kutluyorum. Bu gece Sorgun muhteşem, Festivalimiz ve projelerimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi

3, GÜN

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sorgun Yaz Festivali (SorFest), vatandaşların yoğun katılımı ile tamamlandı.

Sorgun Tabiat Parkında 12. Geleneksel Yağlı Güreş turnuvalarıyla başlayan Sorgun Yaz Festivali (SorFest), halk konserleriyle devam etti. Şakir Efendi Şehir Meydanında düzenlenen halk konserlerinin ilk gününde Yozgatlı sanatçılar Arif Şahin ve Murat Balaban ile romantik şarkıların güçlü yorumcusu Tuğçe Kandemir de sahne aldı. Sorgun Belediyesi’nin 2019-2022 yılları arasında gerçekleştirdiği birbirinden değerli projelerin açılışı ile devam eden ikinci gün etkinliğinde ise Mustafa Ceceli, Kurtuluş Kuş & Burak Bulut ve Elmas İler sahne alarak konser için gelen vatandaşları şarkılarıyla eğlendirdi. Festival Esra Şahbaz, Gökhan Ay, Murat İnce ve Ahmet Şafak konseri ile son buldu.

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci festival boyunca kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, “12. Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başladığımız ve halk konserleri ile devam ettirdiğimiz SorFest’te birbirinden ünlü ve değerli sanatçılarımızı hemşerilerimizle buluşturduk. İlk gün olduğu gibi festivalin son gününde de binlerce vatandaşımız konser alanını hınca hınç doldurdu. Sorgun’umuza yakışır bir şekilde 4 gün boyunca düzenlediğimiz festivalimizde vatandaşlarımız birçok değerli sanatçı ve her gün birbirinden farklı etkinliklerle doyasıya eğlendiler. Festivalimiz boyunca misafir ettiğimiz değerli sanatçılarımıza, bizi yalnız bırakmayan kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Seneye birbirinden farklı ve güzel etkinliklerle görüşmek dileğiyle” dedi.

Diğer Haberler