Menu

Saral, Sorgun’da sert çıktı!

Yazdır / Tarih: 2017-04-14
Saral, Sorgun’da sert çıktı!

Sorgun Belediyesi, kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ‘ın katıldığı bilgilendirme toplantısı Sorgunlu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Referandum süreci hakkında bilgiler vermek için Sorgun’a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sürecin ne getireceğini ve ne şekilde ilerleyeceği hakkında bilgiler verdi.  İlyas Arslan Kültür ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen buluşmaya Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkan Vekili Hikmet Vural, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BU MİLLET, HAİNLERE FIRSAT VERMİYOR’

Konuşmasında referandum sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “Muhalefet, iktidara ve bu millete zaman israfı yaşatıyor. Sırf, iktidar milletin isteklerini yerine getiremesin diye el birliği ile terör estirdiler. Günlerce, haftalarca hatta aylarca meclisi kilitlediler. Bu durum, bize mevcut sistemin ne kadar hasta ve bitmiş olduğunu gösteriyor. Bu sistemden herkes şikayet ediyor, zaman kaybettiriyor. Sıkıntılar yaşatıyor. Biz bu sistemle yaşamak zorunda mıyız? Elbette değiliz. PKK’nın, FETÖ’nün ve diğer tüm terör örgütlerinin hayır dediği bir sistemin, bu ülkenin geleceği adına ne kadar önemli olduğunu anlamak zor değil. Bunların hayır’ından hayır olmayacağı aşikar. Bu millet, ülkesini yıkmak, bölmek ve güçsüzleştirmek isteyenlere fırsat vermeyecek” dedi.

 

‘KILIÇDAROĞLU ÇOK KOMİK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecindeki açıklamalarını sert sözlerle eleştiren Başdanışman Saral, “80 milyon kardeşiz ve ülke hepimizin ülkesi. Kemal Kılıçdaroğlu çıkmış, Cumhurbaşkanımıza diktatör diyor. 7 kez seçim kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayan Kılıçdaroğlu’nun, girdiği her seçimde milletin gücünü arkasına almış ve her seçimi farklı kazanmış birine bunu söylemesi kadar komik ne olabilir ki? 15 Temmuz’da milletin yazdığı destan sırasında, cumhurbaşkanımıza ‘Çelik yelek giyin’ denildiğinde, kendisinin yanıtı, ‘Milletim üzerlerinde gömlekleriyle tankların önüne geçiyor. Ben çelik yelek mi giyeceğim?’ şeklinde olmuştur. Allah’a şükürler olsun ki böylesine milletine aşık, sevdalı bir Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ımız var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “son olarak bunların Hayır’ından hayrolmayacağı aşikar, biz onlara en güzel cevabı 16 Nisan da vereceğiz” dedi.

Esra ÖZDEMİR

 

Diğer Haberler