110 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2021-02-02

Sorgun’da kurulan jeotermal serada 110 bin fide toprakla buluştu.

Sorgun Belediyesi’nin %8 oranında kar ortağı olduğu jeotermal suyla ısıtılacak 30 dönümlük seraya 110 bin domates fidesinin dikimi Sorgun Belediyesi M. Erkut Ekinci eşliğinde gerçekleştirildi.

Sorgun`un çok büyük bir değer kazandığını aktaran Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, şöyle konuştu: "Çok yüksek bir teknoloji ve ufuk açan bu hizmeti Sorgun`a kazandırmış olmaktan ayrıca %8 gibi bir oranla kar ortağı olarak belediyeye gelir sağlıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sorgun her alanda ilerliyor, önceliğimiz olan jeotermal kaynaklarımızı kullanarak bu alanda şehrimize ivme kazandırmak ayrı bir heyecan veriyor. İlk fidelerini diktiğimiz serada toplamda 110 bin fidenin dikimini gerçekleştirdik. 30 dönüm arazi üzerine kurulan serada başlangıç olarak 40 kişinin istihdamı sağlandı. Bu sayının ilerleyen zamanlarda katlanarak artırılmasını hedefliyoruz. Dikimi yapılan fidelerden 90-100 gün içerisinde ürün alınarak sorgun sebzesi olarak pazara sunumu yapılacak. Sorgun’un adı üretimle anılsın istiyoruz.”