SORGUN’UN CAN DOSTLARI EMİN ELLERDE

Sorgun’un Can Dostları Emin Ellerde
Yazdır / Tarih: 2020-12-08

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Başkan Ekinci, Bu kapsamda tedaviye ihtiyacı sahipsiz hayvanların tedavisi, aşılanması ve kısırlaştırılması için oluşturulan ameliyathanenin tam kapasite ile çalıştığını, gereken rehabilitasyona ulaştıktan sonra alındığı ortama geri bırakıldığını ve sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıdan mama almak yerine mama üretiminin belediye bünyesinde yapıldığını bildirildi.
Doğadaki her canlının yaşam hakkına saygılı olduklarını ifade eden Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, “Biz belediye olarak, can dostlarımızın yaşam hakkını savunmak ve daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. 2020 yılı kasım ayına kadar 2 bin civarında sahipsiz hayvanın tedavisini, 371 can dostumuzun ise kısırlaştırmasını yapıp sisteme kaydettik; ayrıca müdürlüğümüz ile hayvan sever vatandaşlarımız ve hayvan dostu sivil toplum örgütleri arasında da çok iyi bir diyalog var. Çocuklarımıza da hayvan sevgisi aşılamak için ziyaret etmelerini sağlayarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Kış mevsiminin gelmesi ile beslenmeleri daha da zor olan dostlarımız için mama üretip, sağlıklı beslenmelerini sağlıyoruz. Hem Geçici Bakım Evimizde kalanlar hem de, tedavisi bitip doğal yaşam alanına bıraktığımız hayvanların beslenmelerini özellikle bu dönemde çok önemsiyoruz ve oluşturduğumuz besleme noktalarına düzenli olarak besin değeri yüksek, zorlu kış şartlarında hayatta kalmalarını ve sağlıklı olmalarını sağlayacak kendi üretimimiz olan mamaları bırakıyoruz. ” dedi

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Sorgun Can Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Alan Akbaş, sosyal medya hesabından emeği geçenlere teşekkür etti. Akbaş, ‘’Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir. Hayvana merhamet gösteren, onların ihtiyaçlarını gideren bir belediye, insanların ihtiyacını dünden gidermiştir. Halkımız bilmelidir ki; Geçici Hayvan Bakım Evleri vardır. Yani hayvanlar sadece tedavi ve kısırlaştırma amaçlı alınır ve tekrar alındığı ortama bırakılır. Küpeli olan hayvanları şikayet etmeyiniz. Onlar sadece belediyenin değil, biz vatandaşların da sorumluluğundadır. Hep birlikte onları koruyup, yemek -su ihtiyaçlarını karşılayacağız’’ diye konuştu.