#SAĞLIKİÇİNHEPİMİZİÇİN SAHADAYIZ

Yazdır / Tarih: 2020-08-06

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planını kararlılıkla uygulamaya devam eden Sorgun  Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen denetimlere de katılarak maske ve mesafe konusunda vatandaşları uyardı. Yoğunluğun yaşandığı caddeler başta olmak üzere birçok noktada maskesi olmayan vatandaşları maskelerini takmaları konusunda uyaran zabıta ekiplerinin denetimine Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci öncülük etti.
Pandemi döneminin başından itibaren salgının yayılmasını önlemek amacıyla yoğun bir mücadele veren Sorgun Belediyesi, normalleşme sürecine rağmen vatandaşları salgın konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Zabıta ekipleri aracılığı ile yoğunluğun yaşandığı bölgelerde vatandaşları bilgilendirerek, vatandaşları fiziksel mesafe ve hijyen konusunda da uyarıyor. Son olarak Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere bağlantılı tüm caddeler, Pazar yerleri ve insan yoğunluğunun fazla olduğu sokaklarda zabıta personeli ile birlikte denetim gerçekleştiren Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ekinci “İlçemizde denetimlerimizi ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı rutin olarak gerçekleştiriyorduk. Bugün ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği hemşerilerimizi maske takmaları, sosyal mesafeyi korumaları ve hijyen konusunda uyardık. Ayrıca kendi üretimimiz olan maskeleri de düzenli olarak dağıtmaya devam ediyoruz. Hemşerilerimizin büyük çoğunluğu duyarlı davranarak bu kurala uysa da özellikle ilçe merkezinde yoğunluk olan bölgelerde bu kurala uymayan vatandaşlarımızın olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu sebeple özellikle pik saatlerde zabıta ekiplerimiz tarafından yoğunluk olan caddelerde ve pazar yerlerinde vatandaşlarımızı hem maske hem de fiziksel mesafe konusunda uyarıyoruz. Vaka sayılarındaki yükselme tedbiri elden bırakmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Virüsten korunmanın ve sevdiklerimizi korumanın 3 temel yolu var: iş yerinde, sokakta, toplu taşımada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak! Bu kurallara uyarsak şehir olarak salgın riskini en aza indirebiliriz. Biz duyarlı hemşerilerimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Başkan Ekinci ve zabıta ekipleri denetim yapılan bölgelerde maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtırken, duyarlı vatandaşlar da denetimlerin arttırılarak devam etmesini istediklerini ifade ettiler.