SORGUN BELEDİYESİ OKULLARDA DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Sorgun Belediyesi Okullarda Dezenfeksiyon Çalışmaları Gerçekleştiriyor
Yazdır / Tarih: 2020-06-18

Sorgun’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde Sorgun Belediyesi, okullarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor.

Sorgun Belediyesi, ilçe genelinde okulları ilaçlayarak hafta sonu yapılacak olan LGS sınavına hazırlıyor. Okulların giriş kapısından, kapı kollarına, merdivenlerden korkuluklara, masa ve sıralara kadar öğrencilerin temas edebileceği her alan titizlikle dezenfekte ediliyor. Dezenfeksiyon çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav yapılması kararlaştırılan tüm okullarda cuma gününe kadar devam edecek. Yine 27-28 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde de sınavların yapılacağı okullarda da ayrıca dezenfeksiyon çalışması yapılacak.

Okullarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, gençlerin en sağlıklı ve güvenilir ortamda sınava girmeleri için geceli gündüzlü çalışma yürüttüklerini söyledi. Başkan Ekinci, "Hafta sonu tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde bulunan okullarda Liseye Giriş Sınav yapılacak. Bu anlamda tüm ekibimizle bu okullarda içeride ve dışarıda dezenfeksiyon çalışmalarımızı başlattık. Sınav öncesi olduğu gibi sonrasında da dezenfekte işlemlerimizi yapacağız. Bu sınavımızın ardından 27-28 Haziran tarihinde de üniversiteye giriş sınavları olacak. Bu sınav öncesinde belirlenen okullarda çalışmalarımızı yapacağız" dedi.