Sorgun'da Gaziler Günü Kutlandı | 19 EYLüL 2018

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında ilk tören Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra kutlamalara bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam edildi. Kutlamalara Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, Sorgun Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Demir, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Şamil Kaçar, gazilik unvanının Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu belirtti. Kaçar konuşmasında şunları dile getirdi;" Tarih boyunca vatanın ve milletin bağımsız bütünlüğünü uğruna vermiş olduğu mücadele ile hürriyet ve bağımsızlığın Sembolü olmuş. Hatta bu özelliği ile esaret altında yaşayan toplumların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı teşkil etmiş Türk milleti aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır" dedi.