SORGUN BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ,19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ OLMASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Yazdır / Tarih: 2019-09-19

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci,19 Eylül Gaziler Günü olması dolayısıyla mesaj yayımladı. | 19 EYLüL 2019

Başkan Ekinci mesajında;

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarımızı binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, geri dönen kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanı  verildiği günün yıldönümünü, Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularımızın ifadesi olarak  kutlamaktayız. Vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ile kutsal saydığı değerleri uğruna gözlerini kırpmadan, canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu kutsal topraklarımız, aziz şehit ve gazilerimizin destansı mücadelesi sonucunda bizlere emanet edilmiş ve ay yıldızlı bayrağımız yine onlar sayesinde gururla dalgalanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.