SORGUN BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ, AHİLİK HAFTASI NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Yazdır / Tarih: 2019-09-20

Başkan Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi; ”Ahilik kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü niteliği taşıyan esnaf ve sanatkârlarımız, elini, kapını ve sofranı açık tut öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Ahilik kavramı sayesinde dürüst ticaret ve iş ahlakının kaideleri asırlardan bugüne kadar sürüyor. Alın terinin kıymetini öğütleyen Ahi Evran-ı Veli, esnaf ve sanatkârlarımızın kılavuzu oldu. Bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşıladı. Ahilik maneviyatı, esnaf ve sanatkârlarımızı 13. yüzyıldan itibaren doğruluk, dürüstlük saygı ve sevgiyle harmanlayarak yeni nesillerin yoluna da ışık tuttu. Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli´yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası´nı kutluyorum.” dedi.