SORGUN BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ, ‘1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ kutlama mesajı
Yazdır / Tarih: 2019-10-01

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yaşlılarımızın engin tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ekinci; “Her insan için değişik bir anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir.
Yaşlılarımız, geçmiş yılların bilgi birikimi ve tecrübesini bizlere aktaran, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak ve bunları gelecek nesillere aktararak kuşaklar arasında bir köprü görevi üstlenen bizim en kıymetli hazinemizdir. Bizim geleneklerimizde ve inancımızda yaşlılara hürmet, saygı, sevgi ve hizmet vardır. Aile bağlarımızın ve milli manevi değerlerimizin bir gereği olarak yaşlılarımız her zaman evimizin başköşesinde yer bulan, sözleri ve fikirleri dikkatle ve özenle dinlenen bireyler olmuştur.
Yaşlılık dönemi şefkat gerektirmektedir; bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızı her zaman hatırlamayı, bugünlerimizi onlara borçlu olduğumuzu ve yarının yaşlı adayları olduğumuzu unutmamalıyız.
Kıymetli büyüklerimizin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıklı ve huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur.
Bu duygularla tüm büyüklerimizin ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum.” ifadelerini kullandı.